Bloedwarme flamenco op een koude winteravond @ Bacchus

za 15 december 2018, 21:00 uur

 

Je hoeft niet naar Spanje voor de echte flamenco! Een bezoek aan cultureel café Bacchus kan ook. Bloedwarm, gepassioneerd en zo virtuoos is het drietal, dat het zich kan meten met de beste flamenco-groepen in Andalusië.

De virtuoze flamencogitarist Yorgos Valiris woont al jaren in Aalsmeer, maar is hier nog steeds veel te onbekend. Hij werd geboren in 1958 in Athene, Griekenland, in een familie van musici. Zijn relatie met de gitaar begon op zijn vijftiende levensjaar. Bewogen door flamenco-muziek, ging hij in 1982 naar Sevilla, waar hij drie jaar de kunst van het flamenco-gitaarspelen leerde van mensen zoals Juan del Gastor, Carlos Herredia, Rafael Riqueni, en vooral Pedro Bacan. Van Juana Amaya en Farucco leerde hij flamencodansen te begeleiden. Sinds 1992 woont en werkt hij in Nederland.

Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Geboren in 1980 in La Plata, Argentinië met een Nederlandse moeder en Argentijnse vader. Ze was één jaar oud toen ze naar Alicante verhuisde. Als achttienjarige kwam ze naar Nederland en studeerde Latin-zang aan het Rotterdams conservatorium. In het jaar 2000 begon ze met flamencozang en vrijwel meteen begon ze met optredens in dit genre, samen met haar huidige man, flamencogitarist Arturo Ramón. Ze heeft opgetreden met onder andere: Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole Orkest en De Uitdaging.

Romina Toroz is ‘muy flamenca’. Ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Jarenlang heeft Romina workshops en privélessen gevolgd in Sevilla, Madrid en Parijs. Haar belangrijkste leraren zijn Juana Amaya en maestro El Farruquito.

Zorg ervoor dat je er bij bent en reserveer kaartjes op www.cultureelcafebacchus.nl. Kaarten kosten € 15,- per stuk.


Category Tag


Share

Locatie

Cultureel Café Bacchus
Gerberastraat 4
1431 SG Aalsmeer
Tel. 0297 326 831
www.cultureelcafebacchus.nl 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bloedwarme flamenco op een koude winteravond @ Bacchus”

Aankomende activiteiten