Bob & Gon presenteren Argentijnse tangomuziek

zo 29 maart 2020, 15:30 uur

Deze voorstelling staat in het teken van klassieke Zuid-Amerikaanse muziek, de tango.

Tango is een muziekgenre uit Zuid-Amerika, met name Buenos Aires en Montevideo. De muziek is nauw verbonden met de gelijknamige dans. Vaak is de muziek instrumentaal.

De muziek is eind negentiende eeuw in Argentinië en Uruguay ontstaan met onder andere Afrikaanse, Zuid-Europese, Slavische en Klezmer invloeden.

Tangomuziek is over de hele wereld bekend. De ‘Argentijnse stijl’ kenmerkt zich onder andere door zijn melodieusheid en het ontbreken van een zware accentuering van de maat door slagwerk. Het wordt gespeeld van kleine bezettingen tot heel grote. In de ‘gouden jaren’ van de tango (de zogenaamde ‘Epoca de Oro’) tussen 1935 en 1955 speelden de zogenoemde Orquesta Típica (onder andere vanwege het ontbreken van versterking) vaak met 6 of meer bandoneons en 10 of meer violen (Bijvoorbeeld het orkest van Francisco Canaro). Het sextet van twee violen, piano, contrabas en twee bandoneons, kwam in zwang door orkestleiders als Julio de Caro en Osvaldo Pugliese. De ‘Europese stijl’ heeft een meer marciaal karakter, met zwaar aangezette tellen.

Ástor Piazzolla heeft volgens sommigen met zijn ‘Tango Nuevo’ de tango een nieuw gezicht gegeven. Hij wordt door ‘afficionados’ (fans) op handen gedragen. Anderen (waaronder veel traditionele Argentijnen) hebben hem verguisd, en beschouwen hem als verrader van de tango

Deze middag zullen verschillende tango-stijlen ten gehore gebracht worden en wie weet is er ruimte voor een dansje.

Aanvang concert om 15.30 uur, de zaal is open vanaf 14.45 uur. De toegang bedraagt €21,50. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Slijterij Wittebol, Ophelialaan 116, 1431 HM Aalsmeer.


Een keer per maand, op een zondagmiddag, tovert KCA de sfeervolle bovenzaal van De  Oude Veiling om tot ‘theater’ waar een mix van klassieke muziek en kleinkunst wordt gepresenteerd.

Bob & Gon heten als gastheer en gastvrouw elke bezoeker persoonlijk welkom en vertellen tussendoor over de artiest, zijn of haar passie en natuurlijk de muziek. Het duo staat garant voor een genotvolle zondagmiddag bij KCA Muziek.


Category Tag


Share

Locatie

De Oude Veiling
Marktstraat 19
1431 BD Aalsmeer
www.deoudeveiling.nl 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bob & Gon presenteren Argentijnse tangomuziek”

Aankomende activiteiten