Favocinema @ De Oude Veiling

za 20 april 2019, 20:30 uur

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een nieuwe reeks filmavonden in de huiskamer van Aalsmeer: De Oude Veiling.

Joost Hoffscholte is van 1985 tot 2007 burgemeester van Aalsmeer geweest, waar hij nog steeds woont. Onlangs onthulde hij met gepaste trots de naar hem genoemde weg. Een eerbetoon aan een geliefde burgemeester.

De keuzefilm van Joost is een klassieker. Eigenlijk ook een soort eerbetoon aan een oude meester. De film is een van de eerste met aanklachten tegen dictaturen en misschien daarom wel weer heel actueel. Het verhaal heeft de vorm van een satire, waar de regisseur een meester in is. Het plot is hilarisch opgebouwd rond een persoonsverwisseling. In de film komt een toespraak voor die wordt gezien als een van de beste toespraken in de filmgeschiedenis.

Het was de eerste film die een persvoorstelling vooraf kende. De productie duurde langer dan gepland en de regisseur wilde de krantenkoppen voor de première. Hij besefte later dat deze dan wel de toon over de film zou bepalen en niet de bezoeker. Toen de film uiteindelijk uitkwam was ie al ingehaald door de werkelijkheid.

De voorstelling vindt plaats in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: je gift


Category Tag


Share

Locatie

De Oude Veiling
Marktstraat 19
1431 BD Aalsmeer
0297-368 378
info@deoudeveiling.nl
restaurant@deoudeveiling.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Favocinema @ De Oude Veiling”

Aankomende activiteiten