Food in de Veiling

za 3 november 2018, 12:00 uur

✻ Op zaterdag 3 november organiseren de Bibliotheek AmstellandStichting Ons Tweede ThuisCultuurpunt Aalsmeer en de ESA een kick off voor de campagne Nederland Leest. Deze hele dag staat in De Oude Veiling het thema voeding centraal.

✻ De hele dag ( van 12.00 tot 17.00 uur) kan je meedoen aan verschillende activiteiten, proeven, kennismaken met lokale producten en luisteren. Aan het eind van de dag (van 16.00-18.00 uur) geeft Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt een live bakdemonstratie in De Grote Zaal.

✻ Ook komt de Hogeschool Inholland met een aantal studenten van de opleiding Food Commerce & Technology. De studenten richten een voedingslab in, waar bezoekers deel kunnen nemen aan verschillende smaakproefjes. Dit is voor de bezoeker interessant, maar voor de studenten ook, zij gebruiken de reacties van de bezoekers namelijk voor hun studie.

✻ Tijdens het evenement organiseren Cultuurpunt Aalsmeer, DOCK Aalsmeer en De Binding gezamenlijk een multicultureel lunchbuffet. Tijdens dit buffet presenteren jongeren met diverse achtergronden de lekkerste gerechten uit het land van herkomst. Samen met hun ouders bereiden zij deze gerechten voor. Terwijl de gasten langs de verschillende kraampjes lopen en de lekkerste gerechten proeven, vertellen de jongeren vol enthousiasme over hun land en de eetgewoontes die daar bestaan. Tijdens het buffet draait een DJ de lekkerste wereldmuziek.

✻ Naast alle activiteiten is er ook een streekmarkt waar lokale ondernemers hun producten presenteren. Zo is er onder andere een bierbrouwer, een wijnmaker, vertelt de molenaar over zijn meel en laat een Imker zien hoe hij honing maakt.

✻ Alle bezoekers aan deze feestelijke dag krijgen gratis het Nederland Leest boek ‘Je bent wat je leest’. Dit cadeauboek staat vol essays en verhalen van smaakspecialisten over koken, gezondheid, voeding en meer.

✻ Food in de Veiling is op zaterdag 3 november van 12.00 tot 18.00 uur in De Oude Veilig aan de Markstraat. Entree is gratis, m.u.v. de presentatie van Hans Spitsbaard. Voor ‘Bakken met HANS’, zijn kaarten à €10 te verkrijgen via www.debibliotheekamstelland.nl, aan de balie van de bibliotheek en in het restaurant van De Oude Veiling.


Category Tag


Share

Locatie

De Oude Veiling
Marktstraat 19
1431 BD Aalsmeer
0297-368 378
info@deoudeveiling.nl
restaurant@deoudeveiling.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Food in de Veiling”

Aankomende activiteiten