Lezing over architect J.G. Wattjes

zo 4 november 2018, 14:00 uur

De werkgroep Architectuur en Monumenten van stichting KCA wil u kennis laten maken met prof.ir J.G.Watjjes (1875-1944), ontwerper van het Aalsmeers station en publicist over ontwikkelingen in de bouwkunst waar vooral hier in Aalsmeer voorbeelden van zijn terug te vinden.

Het is mede om die reden dat de werkgroep kunsthistorica Tineke Loggers, heeft uitgenodigd. Zij is een dochter van de tweelingbroer van voormalig burgemeester van Aalsmeer G.C. Loggers. In het boek Wattjes en de Nieuwe Bouwkunst’ (2005) geeft zij een veelzijdig beeld van deze bijzondere architect die mede als publicist zijn internationale bekendheid kreeg. Hij liet het buitenland kennis maken met de boeiende architectuurontwikkelingen in het interbellum in Nederland en maakte de internationale architectuurontwikkeling bekend in ons land.

In zijn visies was hij zijn tijd ver vooruit. De lezing geeft een indruk over de invloed van Wattjes op de grote veranderingen in de bouwkunst mede gebaseerd op filosofische opvattingen in zijn tijd. Veel van zijn opvattingen zijn weer actueel. Dat betreft niet alleen zijn gevoel voor schoonheid  maar ook zijn kennis en inzicht. U gaat in de lezing kennis maken met deze beroemde hoogleraar, architect, publicist, filosoof.

Inloop vanaf 13.30 uur, kosten € 5,00,-

Aanmelden per e-mail joopkok@planet.nl of telefonisch 0297-340442.


Category Tag


Share

Locatie

Cultureel Café Bacchus
Gerberastraat 4
1431 SG Aalsmeer
Tel. 0297 326 831
www.cultureelcafebacchus.nl 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lezing over architect J.G. Wattjes”

Aankomende activiteiten