Workshop ‘Sogetsu ikebana’

za 23 maart 2019, 13:00 uur

Ikebana is de Japanse bloemschikkunst waarvan de oorsprong in boeddhistische tempels ligt. In ikebana schikkingen wordt een minimale hoeveelheid bloemen gebruikt om de schoonheid ervan optimaal tot zijn recht te laten komen.

In deze workshop van de ervaren docent Masako Higashi leer je vanuit de basisbegrippen van ikebana hoe je een schikking maakt die ‘in balans’ is. Met behulp van een diagram maak je een basis ikebanaschikking. Je leert hoe de vaas, de takken en de bloemen in balans komen met elkaar. Tot slot maak je een foto van je werk met een Japanse achtergrond en mag je de zelfgemaakte ikebanaschikking mee naar huis nemen.

Docent Masako Higashi (1961) is reeds veertig jaar bezig met ikebana. Zij heeft de Sogetsu ikebana 2e graad (Nikyu Shihan) Sanyo. Ter ondersteuning van ikebana maakt zij haar eigen vazen en keramische objecten. Masako wil in Nederland begrip kweken voor de Japanse cultuur. Dit doet ze door vanuit haar atelier in Heemstede les te geven in ikebana en in de Japanse taal.

Deelname: 37,50 euro incl. vaasje, materiaal en koffie/thee. Deelnemers kunnen tevens het museum bezoeken, waar momenteel een tentoonstelling is te zien met werk van diverse Sogetsu Ikebana kunstenaars. Museumvrienden betalen € 33,50.
Aanmelden: info@flowerartmuseum.nl

Meer informatie over Sogetsu ikebana, zie www.sogetsubranchnederland.nl.


Category Tag


Share

Locatie

Flower Art Museum
Kudelstaartseweg 1
1431 GA Aalsmeer
Tel: 0297 – 36 44 00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Workshop ‘Sogetsu ikebana’”

Aankomende activiteiten