Afgelopen zaterdag was het alsof men even terug in de tijd stapte in De Oude Veiling, waar een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer plaatsvond. Het was een middag vol nostalgie en herkenning, er werden oude (jeugd)herinneringen opgehaald en men genoot zichtbaar van de films en lezingen over het Aalsmeer van vroeger. Samen met een mooie tentoonstelling, oudhollandse spelletjes en lekkernijen maakten dit het tot een zeer geslaagde eerste editie.

Een paar keer per jaar bundelen de partners uit De Oude Veiling hun krachten met een gezamenlijk evenement. Omdat oktober de maand van de geschiedenis is, besloten de Bibliotheek Amstelland, ESA, GewoonDOEN! en Cultuurpunt Aalsmeer daarom dit keer een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer te organiseren. En met succes! In de bibliotheek kon men met het magische greenscreen op de foto op locaties uit het verleden en werden presentaties gehouden. Bij het Cultuurpunt waren tal van oudhollandse spelletjes te vinden, zoals spijkerpoepen, steltlopen, koekhappen, ganzenbord, pim-pam-pet en ezeltje prikje. Ook kon men genieten van oudhollands snoepgoed en heerlijke baksels van GewoonDOEN! De films over Aalsmeer in de jaren ’30 en ‘60, mogelijk gemaakt door Stichting Oud Aalsmeer, werden driemaal vertoond in de grote zaal, maar bleken zo’n hit dat ze nog een vierde keer werden ingestart. De lezingen over de Watertoren, de Zijd- en Dorpsstraat en Kudelstaart waren ook erg populair en veel herkenning was er in de nagebouwde “ouderwetse huiskamer” in de foyer. Daar stond een waar mini-museum, met foto’s en kleding van muziekverenigingen, fotoboeken en oude gebruiksvoorwerpen zoals een strijkbout, servies, fietsen, lampen, tafels, stoelen en kleedjes. Ook oude gereedschappen en objecten uit de tuinbouw en bloemenveiling en verse aardbeien waren daar te vinden. Het was een middag voor jong en oud en we kunnen wel spreken van een zeer geslaagde eerste editie.

14 december: Food in de Veiling
Het volgende evenement, Food in de Veiling, vindt plaats op zaterdag 14 december. Tijdens dit evenement staat De Oude Veiling in het teken van eten, maar zo midden in december natuurlijk ook een beetje in het teken van kerst. Het is de tweede editie van ‘Food in de Veiling’ en het beloofd weer een mooie te worden. Meer informatie volgt, maar de datum kunt u alvast in de agenda noteren.