Ruim een half jaar werd er volop verbouwd op Marktstraat 19. De Oude Veiling is volledig gerenoveerd en omgebouwd tot ‘De Huiskamer van Aalsmeer’, waar nu verschillende partijen participeren, waaronder Cultuurpunt Aalsmeer. Onder grote belangstelling werd het gebouw afgelopen zaterdagmiddag officieel geopend, waarna er in het hele gebouw van alles te beleven viel. Bij Cultuurpunt Aalsmeer konden kinderen meedoen met workshops circus en ballet, de DJ-set, keyboard en gitaar uitproberen en hun eigen graffiti-tag ontwerpen. Cultuurpunt Aalsmeer kijkt terug op een zeer geslaagde middag.

Cultuurpunt Aalsmeer is al bijna vijf jaar met haar kantoor- en workshopruimte gevestigd in de ruimte boven de bibliotheek. Vanwege de verbouwing van De Oude Veiling, vond zij het afgelopen half jaar tijdelijk onderkomen in de Zijdstraat. Maar sinds 1 september is het Cultuurpunt weer terug op haar oude stek. Nog steeds boven de bibliotheek, maar vanwege de verbouwing een stuk meer toegankelijk. Om dat te vieren hield het Cultuurpunt afgelopen zaterdag, tijdens de officiële opening van De Oude Veiling, een open middag om kinderen kennis te laten maken met haar cursusaanbod dat in oktober van start gaat.

Nadat om 13.30 uur De Oude Veiling officieel was geopend stroomde het gebouw vol met belangstellenden. Gedurende de middag was in alle ruimtes iets te beleven, het programma was goedgevuld met workshops, tentoonstellingen en optredens. In de workshopruimte van Cultuurpunt Aalsmeer kon men kennismaken met een aantal van de korte cursussen van het aankomende blok. DJ-docent Bas was aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met een heuse DJ-set. Zowel bij jong als oud wekte de knopjes de interesse. Daarnaast was circusdocent Gera aanwezig die de kinderen acrobatische trucjes aanleerde, zoals op stelten lopen en bordjes balanceren. Docente Eliza Kruithof leerde de allerkleinsten de basisdisciplines van ballet en met graffitidocent Sander werden ‘tags’ ontworpen. Ook konden verschillende instrumenten, waaronder de gitaar en keyboard, worden uitgeprobeerd. Mede dankzij de enthousiaste woorden van het publiek kijkt het Cultuurpunt terug op een zeer gezellige, geslaagde en drukbezochte middag.

Doe mee met een korte cursus
Op maandag 8 oktober start het nieuwe cursusblok van Cultuurpunt Aalsmeer. In korte, oriënterende cursussen kunnen kinderen kennismaken met de beginselen van muziek, musical, ballet, circus, DJ en graffiti. De lessen vinden plaats op diverse locaties in Aalsmeer en Kudelstaart in de naschoolse tijd. Het cursusaanbod is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Uitgebreide informatie over de cursussen, zoals dag, tijd en locatie, is te vinden op de website van het Cultuurpunt. Ook het inschrijfformulier is daar te vinden. Inschrijven kan nog tot vrijdag 5 oktober. Schrijf je wel snel in, want vol = vol!