Ook de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester is aangepast aan de omstandigheden in verband met het coronavirus. Nu de kinderen niet actief op pad kunnen om campagne te voeren, wordt de keus gemaakt door een jury op basis van videoboodschappen van de kandidaten.

Net als elk jaar loopt in juni de termijn van de kinderburgemeester af en wordt een nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. Berber Veldkamp uit Kudelstaart heeft het afgelopen jaar met veel enthousiasme aan haar idealen gewerkt en de kinderraad voorgezeten. De laatste paar maanden waren daarin lastig omdat ze door de maatregelen rond het coronavirus haar insectenhotels niet kon openen en de kinderraad niet door kon gaan.

Videoboodschappen

De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door. Een deskundige jury gaat bepalen wie de beste plannen heeft voor onze gemeente en wie die plannen het beste vertelt. Het vertellen gaat dit jaar niet rechtstreeks voor de jury, maar via een videoboodschap die met een camera of een telefoon is gemaakt. De kandidaten kunnen daarin (in maximaal vijf minuten!) vertellen wat ze graag in Aalsmeer zouden zien en wat zij belangrijk vinden.

Solliciteren

Op de pagina https://www.aalsmeer.nl/bestuur-organisatie/publicatie/kinderburgemeester_verkiezingen-kinderburgemeester-2020-2021 , vind je het sollicitatieformulier. Dit formulier moet samen met de videoboodschap per mail worden gestuurd naar j.claver@amstelveen.nl. De sollicitatie moet uiterlijk 15 mei 2020 binnen zijn. Op 10 juni 2020 wordt bekend wie Berber opvolgt. Hij of zij wordt dan op 11 juni 2020 officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Kinderburgemeester.