Cultuur agenda

In Aalsmeer worden wekelijks veel leuke, culturele activiteiten georganiseerd voor jong en oud en ook Cultuurpunt Aalsmeer organiseert diverse culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Deze agenda is dan ook een handig overzicht met alle activiteiten die de komende tijd in en rondom Aalsmeer gepland staan.
alles
muziek
evenement
lezen en literatuur
cultuurpunt
kids
website
Club Cultuur
poëzie
kunst
expositie
workshop
comedy
theater
bibliotheek
klassiek
za 21 januari, 20:00 23:00
Cultureel Café Bacchus
comedy
THJUM ARTS - TIJDLOOS GENOT
THJUM ARTS – TIJDLOOS GENOT
KCA Cabaret in Cultureel café Bacchus op zaterdag 21 januari 2023

Als Thjum Arts het podium op komt, gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos genot.

Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

In 2020 stond hij in de finale van het BNNVARA Leids Cabaret Festival. De jury zei over zijn show: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

Over Thjum Arts
Thjum Arts is winnaar van de jury- en publieksprijs Cameretten Festival 2021. Thjum won op deze bijzondere avond zowel de jury- als de publieksprijs. Eerder was Thjum al finalist bij het Leids Cabaretfestival (2020) en won hij zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2018).
Uit het juryrapport van Cameretten: “Thjum speelt met verve een antiheld, hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.”

Bekijk de website »

 

KCA Cabaret begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: €17,50 in de KCA ticketshop.

Geïnitieerd door Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

vr 6 januari, 20:00 23:00
Cultureel Café Bacchus
muziek
TEN BEERS AFTER - NIEUWJAARSBORREL
TEN BEERS AFTER – NIEUWJAARSBORREL
Bacchus da Musica in Cultureel café Bacchus op vrijdag 06 januari 2023

Om het nieuwe jaar goed te beginnen openen we met de band Ten Beers after, al ruim dertig jaar synoniem voor “muziek van hoge gisting”.

Door de jaren heen heeft Ten Beers After een grote hoeveelheid stijlen gespeeld. Chicago blues, ska, soul, swing, pop en rock, je kunt het allemaal terugvinden in het toch zo onmiskenbare Ten Beers After geluid. Een geluid dat wordt bepaald door een prima basisband (gitaar, keyboards, bas en drum) aangevuld door een tweekoppige blazerssectie en een fantastische zangeres.
Waar ze ook spelen, er staat de mannen en vrouwen van Ten Beers After maar één doel voor ogen: Een spetterend optreden geven!

Jan Willem Bakker – Gitaar & Zang
Dorine Pronk – Zang
Nienke Voerman – Trompet & Zang
Jacko Hansen – Toetsen & Zang
Anne Kee Berghoef – Saxofoon & Zang
Job Tas – Basgitaar
Cees Tas – Drums

Entree € 5,00

Bekijk de website »

 

Bacchus da Musica begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: Zie boven

Geïnitieerd door Stichting Cultureel Café Bacchus.

Meer van Bacchus da Musica:
vrijdag 25 november 2022 Flamenco avond
vrijdag 06 januari 2023 Ten Beers After
vrijdag 27 januari 2023 Voorheen Akoestische Avonden
zaterdag 28 januari 2023 Voorheen Akoestische Avonden
zaterdag 18 februari 2023 NinaLynn en Raoul & the Wisemen
zaterdag 11 maart 2023 The Cover Crew
vrijdag 17 maart 2023 VELÜR
zaterdag 08 april 2023 Singer-Songwriters avond
zaterdag 13 mei 2023 Tristan
za 10 december, 20:00 23:00
Cultureel Café Bacchus
muziek
FRANK PAAVO QUINTET ‘FRANKLY SPEAKING’
FRANK PAAVO QUINTET
‘FRANKLY SPEAKING’

KCA Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 10 december 2022

De Finse Groninger Frank Paavo (1958) kreeg vanaf zijn 8ste jaar klassiek piano- en blokfluitles en speelt saxofoon vanaf zijn 17de. Hij richtte diverse eigen jazzensembles op zoals ‘Lijn 5’ (2de prijs Middelzee Jazz Treffen) en ‘Noord 9’. In 1982 verhuisde hij naar Amsterdam en speelde hij bij jazzorkest ‘De Boventoon’ van Herman de Wit. Daarnaast deed hij optredens met diverse musici en muziekgezelschappen.

Sinds 2011 is hij fulltime musicus en heeft een eigen muziekschool: Saxofoonschool Amsterdam. Paavo’s muziek is verrassend, doorleefd, in een jasje van bedrieglijke eenvoud en humor. Geïnspireerd op de jazz van eind jaren 50, begin jaren zestig met hoorbare invloeden van Horace Silver, Wayne Shorter en Charles Mingus. Frank is niet alleen een smaakvolle componist en saxofonist, maar heeft ook het talent zich te omringen met fijne musici die zijn muziek prachtig uitvoeren.

Line Up volgt

 

KCA Jazz begint om 20:30 (zaal open om 20:00)
De toegangsprijs bedraagt: Zie KCA ticketshop

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden in de KCA ticketshop.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van KCA Jazz:
zaterdag 19 november 2022 Breno Viiricimo and Olaia Music

zaterdag 10 december 2022 Frank Paavo Quintet

zaterdag 14 januari 2023 Deborah Carter & Sandscape

zaterdag 25 februari 2023 Teus Nobel Liberty Group

zaterdag 22 april 2023 PEK!
do 26 januari, 10:00 20:00
Cultureel Café Bacchus
Jaarlijkse gedichtendag in café Bacchus

Op donderdag 26 januari 2023 organiseert KCA Podiumkunsten & Literatuur de jaarlijkse Gedichtendag. Amateurdichters, woordkunstenaars en poëzieliefhebbers worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Zij kunnen hun pennenvruchten insturen vóór 1 januari 2023, naar Haremakerjcp@hetnet.nl.

De bijdrage wordt in een bundel opgenomen en in de avond van 26 januari door de dichter zelf voorgedragen. Het thema is ‘Vriendschap’. Er is geen limiet aan het aantal woorden. Wel wordt geadviseerd om het gedicht in Garamond 24 aan te leveren, dit in verband met een eenduidige opmaak in de bundel.

Het boekje is op de avond zelf aan te schaffen voor 3 euro als je voordraagt, bezoekers betalen 5 euro. De bundel is daarna verkrijgbaar bij Boekhuis Aalsmeer.

Locatie: Cultureel café Bacchus

Adres: Gerberastraat 4, Aalsmeer