Cultuur agenda

In Aalsmeer worden wekelijks veel leuke, culturele activiteiten georganiseerd voor jong en oud en ook Cultuurpunt Aalsmeer organiseert diverse culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Deze agenda is dan ook een handig overzicht met alle activiteiten die de komende tijd in en rondom Aalsmeer gepland staan.
alles
muziek
evenement
lezen en literatuur
cultuurpunt
kids
Club Cultuur
poëzie
kunst
expositie
workshop
comedy
theater
bibliotheek
Poëzie
di 25 januari, 20:00 21:15
Bibliotheek Amstelland
poëzie
Online workshop: Kamerplantpoëzie

Schrijf jouw gedicht over een kamerplant onder leiding van woordkunstenaar Meliza de Vries van de Bibliotheek Amstelland op 25 januari. Met speelse schrijfoefeningen creëer je je eigen tekst. Over welke kamerplant jij gaat schrijven is een verrassing.

De natuur is het thema in de Poëzieweek 2022. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. En welke natuur is nog dichterbij? Jouw kamerplant!

Stuur een mailtje naar m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl om de naam van een kamerplant te ontvangen. Tijdens de workshop ga je hiermee aan de slag. Natuurlijk mag je jouw plant al een beetje beter leren kennen, door er wat informatie over op te zoeken. Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een ZOOM-link om online deel te nemen aan de workshop.

Online workshop: Kamerplantpoëzie

Datum: dinsdag 25 januari

Tijd: 20:00 – 21:15 uur

Kosten: gratis, graag wel aanmelden

Meer informatie vind je op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

Pianoconcert
zo 17 april, 14:30 16:00
Cultureel Café Bacchus
muziek
Ksenia Kouzmenko in Bacchus

Het concert van Ksenia Kouzmenko in Bacchus wordt een muzikale ervaring om nooit te vergeten! Aart van der Wal roemt in Opus Klassiek ‘haar geweldige spel met de lyrische diepte en pure schoonheid die het afstraalt.’ Kouzmenko heeft een grote affiniteit heeft met het pianorepertoire van Tsjechische componisten. Want Tsjechië heeft in de afgelopen eeuw, evenals haar vaderland Wit-Rusland, een bloedige geschiedenis van oorlog en ellende moeten beleven.

Op het programma staan werken van Kabeláč, Janáček, Kvapil, Martinů, Slavicky en natuurlijk Tsjaikovski en Chopin. Beluister de troost van hun muziek: de componisten zoeken hun inspiratie in de prachtige natuur en de volksmuziek van hun vaderland. Het virtuele pianospel van Kouzmenko wordt afgewisseld met poëzie voorgedragen door Servaas Jansen.

Hier MOET je als liefhebber van klassieke muziek bij zijn! KCA zorgt voor de koffie!

Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner. Zij speelt soloconcerten en kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In ruim 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma’s. Zo zijn er een aantal projecten ontstaan met Tsjechische muziek, met o.a. wereldpremières van een aantal stukken uit de 20ste eeuw.

Ksenia Kouzmenko studeerde aan het conservatorium van Minsk, waar zij cum laude afstudeerde. Zij vervolgde haar opleiding bij Igor Olovnikov en bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij was prijswinnaar tijdens verschillende internationale concoursen en heeft overal in Europa opgetreden. Vanaf 1999 geeft Kouzmenko zelf les aan het Koninklijk Conservatorium.


Het concert begint om 14.30 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. 

Let op: Het kan zijn dat bij de voorstellingen van KCA in Cultureel Café Bacchus ook in januari nog het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is! 


Entree: € 17,50; jongeren t/m 25 jaar € 10
Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop.

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning telefoon 06-14461305 of Reinoud Staps telefoon 0297-325304.