Sports and Culture

Op zaterdag 1 mei hebben Buurtwerk, Team Sportservice en Cultuurpunt Aalsmeer een gezamenlijke activiteit georganiseerd. Het inschrijven kwam al snel op gang, kinderen van de basisschool en jeugd van de middelbare school konden meedoen deze dag. In de ochtend van 10:00 tot 12:00 waren de kinderen van groep 3 t/m 8 aan de beurt en van 13:00-14:00 konden de tieners in actie komen.

 

Voor kinderen die graag creatief bezig zijn, lagen er tasjes, T-shirts of sokken klaar om met tie dye te bewerken. Sommige kinderen kozen voor alle kleuren van de regenboog, maar ook 1 kleur gaf een mooi resultaat. Ze konden daarna met pen, potlood en kaarten aan de slag. Onder begeleiding van tekendocent Carla Jooren, konden kinderen zentangles maken. Het zijn mooie figuren in zwart en wit, waarbij je met het potlood schaduw kan maken. Door Team Sportservice werden er sportieve activiteiten aangeboden. Met een helm op en beschermers om, konden kinderen leren longboarden. Een skate stijl met een lang skateboard, waarbij het lijkt alsof je op een surfboard staat. De kinderen pakten dat allemaal heel snel op. Bij de tieners werden er ook wat trucs gedaan, zoals slalommen en cruisen en je board aanraken.

 

In de ochtend waren er voor de basisschool kinderen allerlei ren- en tikspelletjes bedacht. En als ze dorst hadden, konden ze een glas water met een fruitsmaakje halen. In de middag stonden er pijl- en bogen klaar, archery tag. Het lijkt wel een combinatie van lasergamen en paintball. Eerst werd er geoefend om op een doel te schieten met de pijl en boog. Daarna gingen de maskers op en mochten ze op elkaar mikken, wel op een goede afstand natuurlijk. En als laatste konden er teams gemaakt worden, er werden obstakels neergezet waar achter geschuild kon worden. Er stond ook een schietschijf met 5 tag doelen, wanneer deze tags geraakt waren had je team gewonnen. Het is een actief spel en de jeugd vond het heel leuk om te doen, dat had wel langer mogen duren zeiden ze allemaal.

 

Buurtwerk was deze dag ook aanwezig om alles in goed banen te leiden en zij verzorgden een heerlijke lunch voor begeleiders en docenten. De ouders die de kinderen weer kwamen halen, gaven allerlei complimentjes over de organisatie van deze dag en ook via de mail kwam een bedankje binnen. Dat betekent natuurlijk dat we deze activiteit graag binnenkort weer gaan organiseren. Buurtwerk Aalsmeer, Team Sportservice Aalsmeer en Cultuurpunt Aalsmeer zijn te vinden op Instagram en Facebook, houdt deze socials in de gaten voor nieuwe data.

deel dit bericht
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
meer nieuws